Τρίτη 1 Μαΐου 2018

"Χρυσόστομος Σταμούλης- Πόσα χρόνια αντέχει η αγάπη;"

"Χρυσόστομος Σταμούλης- Πόσα χρόνια αντέχει η αγάπη;"



Η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας, ο Δημήτρης Λάππας (Κιθάρες) και ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) συναντούν τον Χρυσόστομο Σταμούλη στην αυλή του Αρχοντικού των Μπενιζέλων, στην Πλάκα της Αθήνας, το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 20.30, τραγουδούν τα τραγούδια του, παίζουν τις μουσικές του και διαλέγονται με ποιητές και πεζογράφους ενός θιάσου αόρατου και εξαιρέτως μαγικού Συνθιασώτες, επί σκηνής, τα παιδιά του Έκτακτου Φωνητικού Συνόλου & εξαιρέτως ο Νίκος Ξυδάκης.

Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Δημήτρης Λάππας, Θάνος Σταυρίδης, Χρυσόστομος Σταμούλης.



Επειδή, καθώς σημειώνει ο Κωνσταντίνος Καβάφης:

«Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί αόρατος θίασος να περνά με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—

την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.

Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου• μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι, πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο, κι άκουσε με συγκίνησιν,

αλλ’ όχι με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα, ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους, τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου, κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις».

Διοργανωτής: Εκκλησιαστική κοινότητα Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Πληροφορίες στα τηλ. 210- 8237083 και 6932 462669 (Αγγελική Καριώτογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου