Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ενοριακή συνέλευση της 22ας Σεπτεμβρίου 2019

Ενοριακή συνέλευση της 22ας Σεπτεμβρίου 2019



Αγαπητοί ενορίτες του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά

Θα θέλαμε με την επιστολή αυτή να σας κάνουμε κοινωνούς των θεμάτων που συζητήθηκαν στην 2η συνέλευση της ενορίας μας.

Η συνάντησή μας αυτή, διεξήχθη μέσα σε πνεύμα ενότητας και αγαπητικής προσέγγισης των θεμάτων της ενορίας μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτό. Νομίζουμε πως όλοι αισθανθήκαμε την «λεπτή αύρα» του Αγίου Πνεύματος να ρέει ανάμεσά μας και να μας ενώνει σε ένα κοινό σκοπό: Την απόκτηση της ενότητας, για την οποία ο Χριστός προσευχήθηκε: «Ίνα ώσιν εν καθώς και ημείς έν εσμέν».

Την συνάντηση άνοιξε ο π .Αλέξανδρος, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό των όσων έγιναν στην ενορία μας τα δύο τελευταία χρόνια, σε πρακτικό και σε πνευματικό επίπεδο.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο π. Φιλόθεος, ο οποίος τόνισε ότι αυτό ακριβώς που ζούμε σήμερα μαζεμένοι όλοι μαζί στο ναό, είναι και το πραγματικό νόημα της Εκκλησίας. Να έχουμε την ψυχή και την καρδιά μία.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στο εκκλησιαστικό σώμα και σε γενικές γραμμές συζητήθηκαν τα εξής αιτήματα:


1. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα των προηγούμενων ετών, με τις ομιλίες καιν τις εκδηλώσεις.

2.Να ενεργοποιηθεί σταδιακά ξανά το δεξιό ψαλτήρι του ναού, για να αποσυμφορηθεί  λίγο το αριστερό και ταυτόχρονα να αποτελέσει δυνατότητα άσκησης στην ψαλτική όσων φοιτούν στην σχολή Ψαλτικής της ενορίας.

3. Να δραστηριοποιηθεί περισσότερο η ομάδα αλληλεγγύης.

4. Τονίσθηκε από πολλούς η ανάγκη Κατήχησης. Έγινε σαφές ότι υπάρχουν πολλά κενά σε βασικά κατηχητικά θέματα και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στα νέα προγράμματα της ενορίας.  Κάποιο πρότειναν η Κατήχηση να λειτουργεί  ως ελεύθερος διάλογος, πάνω σε θέματα που απασχολούν Θα μπορούσε. Τόνισε κάποιος, ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα κουτί θεμάτων, για να προετοιμάζονται πιο εύκολα οι συναντήσεις. 

5. Προτάθηκε να γίνεται μια βραδινή λειτουργία, χωρίς εσπερινό και όρθρο και στη συνέχεια να συζητούνται θέματα Κατήχησης, ώστε να υπάρχει μια ζωτική σύνδεση με τη λατρεία.

6. Να γίνει μια ομάδα επικοινωνίας με νέα ζευγάρια, όπου θα συζητούνται θέματα σχέσεων και θα δύνεται η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών.

7. Να καταρτισθεί κατάλογος με επαγγελματίες ενορίτες, που θα ήθελαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ναό.

8. Κατατέθηκε η ανάγκη να ανταποκρινόμαστε στα καλέσματα βοήθειας για θέματα λειτουργίας του ναού και αυτό να γίνεται όχι μόνο από το περίσσευμα του χρόνου μας, αλλά και από το υστέρημα.

9. Να γίνεται μια φορά το μήνα λειτουργία , με την αγία τράπεζα έξω από το ιερό, στο πλαίσιο της κατήχησης σε λειτουργικά θέματα.
10. Η Θεία Λειτουργία, χρειάζεται χειροποίητο πρόσφορο (προσφορά του λαού)για να έχει νόημα η Λειτουργία, να είναι δηλαδή αυτό που λέει και η λέξη: Έργο  λαού . Για το σκοπό αυτό να γίνουν ξανά σεμινάρια κατασκευής πρόσφορου. 

11. Να εκπαιδευτούν άνθρωποι της ενορίας, ώστε να είναι ικανοί να παρουσιάζουν το ιστορικό του  ναού, στο πλαίσιο επισκέψεων σχολείων στο ναό.

12. Ως καταλληλότερη ημέρα των ομιλιών προτάθηκε η Κυριακή.(μετά τη λειτουργία)

13. Τονίσθηκε η ανάγκη να αγκαλιάζουμε με αγάπη τους ανθρώπους που επισκέπτονται για πρώτη φορά την ενορία, να τους παίρνουμε μαζί μας στον καφέ και στην παρέα μας. Είναι αναγκαίο για την ομαλή ένταξή τους στην ενορία μας.

14. Ζητήθηκε από πολλούς η ενοριακή σύναξη να γίνεται πιο συχνά. Η επόμενη ορίσθηκε να είναι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε για την αγάπη και τη συμμετοχή σας

π. Αλέξανδρος και Αγγελική Καριώτογλου

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου