Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αναστολή Λειτουργιών και Ακολουθιών - Προστατεύστε, όσο μπορείτε, τον εαυτό σας

Αναστολή Λειτουργιών και Ακολουθιών - Προστατεύστε, όσο μπορείτε, τον εαυτό σας




Αγαπημένοι μας ενορίτες και φίλοι, μετά και την απόφαση της Πολιτείας, η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά αναστέλλει όλες τις λειτουργίες και τις ακολουθίες μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2020. 

O π. Αλέξανδρος και η Αγγελική Καριώτογλου μας καλούν σε μια "συνάντηση" κάθε απόγευμα στις 6.00 μ.μ σε μια ατομική - ομαδική προσευχή, διαβάζοντας ο καθένας από το σπίτι του τη Μικρή παράκληση της Παναγίας μας. Ας "κυκλώσουμε την Παναγία" με την δέησή μας για όλους τους ανθρώπους αυτές τις δύσκολες ώρες! Επιπλέον, ο π. Αλέξανδρος κάθε απόγευμα στις 18.00 θα ψάλει τον Μικρό Παρακλητικό κανόνα στην Παναγία. Επίσης, κάθε μέρα στις 21.00 το Απόδειπνο και κάθε Κυριακή στις 12.00 θα ακούμε το Ευαγγέλιο και το κήρυγμα. Θα γίνεται μετάδοση μέσω facebook, σε μια προσπάθεια να "βρισκόμαστε" όλοι μαζί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


  • Κάθε μέρα στις 6.00μ.μ: Ο Μικρός Παρακλητικός κανόνας
  • Κάθε μέρα στις 9.00μ.μ: Το Απόδειπνο
  • Την Κυριακή στις 12.00: Ευαγγέλιο και κήρυγμα

Για οποιαδήποτε εξέλιξη (νέες τροποποιήσεις, επιπλέον μέτρα κτλ) θα ενημερώνεστε από το blog και από τη σελίδα μας στο facebook.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή, η ενορία μας είχε αναβάλλει όλες τις ομιλίες για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες προστασίας έναντι του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα προτείνονται από την ιατρική κοινότητα.

Στη συνέχεια, όταν κηρύχθηκε πανδημία, ο π.Αλέξανδρος και η Αγγελική Καριώτογλου, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αγάπης απέναντι στο ιερό δώρο της ζωής, κάλεσαν τους πιστούς να μείνουν στα σπίτια τους  όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Προστατέψτε, όσο μπορείτε, τον εαυτό σας! Είναι χρέος μας απέναντι στο Θεό που μας χάρισε τη ζωή, να την φροντίζουμε και να μην την εκθέτουμε σε κίνδυνο.

Προσευχόμαστε αυτή η δύσκολη εποχή να περάσει σύντομα για όλους μας.

Μην φοβάστε! Η εκκλησία μας θα είναι εδώ και μετά την δοκιμασία , θα έχει πάλι μια ανοιχτή αγκαλιά για τον καθένα σας. Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους.

Δείτε αυτό το διάστημα, σαν μια ευκαιρία για πιο έντονη και αδιάλειπτη προσευχή, ευκαιρία μελέτης και εσωτερίκευσης.

Ο Θεός μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου