Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ντοστογιέφσκυ - Έγκλημα και Τιμωρία: Από το σκοτάδι στο φως !

 Ντοστογιέφσκυ - Έγκλημα και Τιμωρία: Από το σκοτάδι στο φως !



Ντοστογιέφσκυ: Έγκλημα και Τιμωρία: Η ιστορία ενός ανθρώπου που για να μπορέσει ν' αγαπήσει, έπρεπε πρώτα να φτάσει στο Έγκλημα. 60 άτομα από την Εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, παρακολούθησαν την παράσταση Έγκλημα και Τιμωρία που σκηνοθέτησε η Όλια Λαζαρίδου!

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 20.30, η Όλια Λαζαρίδου, ο π. Αθανάσιος Παραβάντζος, ο Δημήτρης Μπαλτάς και ο Κλήμης Πυρουνάκης συζητούν για την μεγάλη περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης, την αμαρτία, την ενοχή, τη Λύτρωση.

«Οἶδά σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρός εἶ οὔτε ζεστός· οὕτως ὅτι χλιαρός εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»

( Αποκάλυψις Ιωάννου 3 15-17)

ZOOM https://us02web.zoom.us/j/89587248628?pwd=cmg0SjZ0N0tJdTFJZ2NBYy9vTnA1Zz09&fbclid=IwAR068CuT-TR-BWt6AfBI3CgmlsVfdZ2ADWSLsTG4R1hLE3Ut8NVUQVTBMa0#success

Meeting ID: 895 8724 8628

Passcode: 711098

https://www.youtube.com/watch?v=1EBImtOvvZc

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ


ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Η Όλια Λαζαρίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Το 1986 πήγε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Αντουάν Βιτέζ (Antoine Vitez).[3]

Το θέατρο είναι η καλλιτεχνική προτεραιότητα της Λαζαρίδου.[4] Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους νεώτερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, συνεργάστηκε με : τη Μάγια Λυμπεροπούλου στους Μικροαστούς του Γκόρκι, τον Βίκτωρα Αρδίτη στο Γυάλινο κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς, τον Βασίλη Παπαβασιλείου στην Κλυταιμνήστρα του Α. Στάικου[5] και στο Καινούργιο σπίτι του Γκολντόνι, τον Λευτέρη Βογιατζή στο Θείο Βάνια του Τσέχωφ και στο έργο Ρίττερ, Ντένε, Φος του Μπέρνχαρντ, τον Γιάννη Χουβαρδά στη Φαίδρα του Ρακίνα και στη Δωδέκατη νύχτα του Σαίξπηρ. Με τον Θόδωρο Τερζόπουλο στο Κουαρτέττο του Χάινερ Μύλλερ. Με τον Βασίλη Μαυρομάτη στον Κλήρο του μεσημεριού του Πωλ Κλωντέλ. Με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στα Παραμύθια των αδελφών Γκριμ.[6] Με τον Γιάννη Κόκκο, στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Ορέστεια, την πρώτη της παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.[7] Στην Ευάδνη, μία παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Στο «Δεκαήμερο των γυναικών» σε σκηνοθεσία της ´Ελλης Παπακωνσταντίνου. Στη Φθινοπωρινή σονάτα του Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρομάτη[8]. Στον Ερρίκο τον 4ο του Λουίτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρικίου.[9] Στην Τζελσομίνα με το "Θέατρο σε τροχόσπιτο" στο φεστιβάλ Αθηνών[10]. Στο Δεκαήμερο των Γυναικών σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου.

Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΟΣ

Ο Π.Αθανάσιος Παραβάντσος γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποφοίτησε επίσης από τη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη συστηματική Θεολογία με έμφαση στην ανθρωπολογία.

Το 1998 μετέβη για ψυχοθεραπευτικές σπουδές στο Τορόντο του Καναδά, όπου φοίτησε στο Toronto Institute for Clinical Pastoral Education και στο Hincks-Dellcrest Institute. Το πρώτο ειδικεύεται στην εκπαίδευση εκκλησιαστικών στελεχών, με έμφαση στη διαπροσωπική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Το δεύτερο είναι ανεξάρτητο επιστημονικό ίδρυμα που συνδέεται άμεσα με το Mental Research Institute του Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια, το σημαντικότερο κέντρο συστηματικών ψυχοθεραπειών διεθνώς.

ΚΛΗΜΗΣ ΠΥΡΟΥΝΑΚΗΣ

Ο Κλήμης Πυρουνάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1950 και είναι γιός του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Πυρουνάκη. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Θεολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετακόμισε στο αγρόκτημά του στο Καπαρέλλι της Θήβας όπου και μένει ακόμα. Εκεί δίδασκε Θεολογία στο Γυμνάσιο και Λύκειο του χωριού, έως ότου έγινε διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Καπαρελλίου .

Συγκλονιστική στιγμή στη ζωή του αποτελεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το 1968 σε ηλικία 18 ετών, όπου άρχισε να μετρά και να εκτιμά τη ζωή λεπτό προς λεπτό δίνοντας όρκους ότι δε θα την αφήσει να πάει χαμένη και ότι θα πρέπει να κάνει κάτι για τους άλλους, συνειδητοποιώντας ότι οφείλει να είναι χρήσιμος. Έτσι λειτούργησε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, δίνοντας πνοή και ελπίδα στους κρατούμενους. Το σχολείο απασχολεί καθηγητές, ωρομίσθιους και εθελοντές, και συμβούλους ψυχολογίας και σταδιοδρομίας, ενώ είναι ένα από τα μόλις 6 σχολεία μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα που λειτουργούν στη χώρας μας..

Μετά την συνταξιοδότησή του, ίδρυσε το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων γυναικών, στο πλαισιο του οποίου διατηρεί Ξενώνα αποδοχής αποφυλακισμένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Το βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Μπαλτάς, δρ φιλοσοφίας, έχει γράψει μελέτες και άρθρα πάνω στην ρωσική σκέψη και την λογοτεχνία και του 19ου και του 20ού αι. Έχει μεταφράσει δοκίμια των Μπακούνιν, Τρουμπετσκόι, Ιλίν, Φράνκ, Μπουλγκάκωφ, Μπερντιάγιεφ. Είναι σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Στέπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου